TÉMÁK, Kategóriák

Hogyan enyhítheti a reuma kínzó panaszait természetesen?

604
HOZZÁSZÓLÁS:

Aki reumában szenved, valójában más egyéb betegségektől szenved, mely lehet a reumás ízületi gyulladástól, a fibromyalgián át, egészen a lumbágóig bármi. A reuma legfőbb tünetei, az ízületi, ín-, izomreuma-izulet-terd– és kötőszöveti gyulladások következtében jelentkező fájdalom. Az emberek úgy gondolják, hogy a nyilallás a derékban vagy a vállban, azonnal reumát jelent, miközben a jelenség a legtöbb esetben, csak az ízületek és izmok, nem gyulladásos okok miatti fájdalma, tudományos nevén a fibromyalgia.
A reumáról viszonylag keveset tudunk, annak ellenére, hogy igen gyakori. Legtöbbször hideg, nyirkos, hideg időben, deréktájon, vállaknál és a nyakon jelentkezik.
Kutatások megállapították, hogy a szelén, az A-, C- és E-vitamin fokozott hiánya, okozhatja a reumát, ezért táplálkozásunkba, iktassunk be sok gyümölcsöt, zöldséget. Az avokádó és az olívaolaj sok E-vitamint, a teljes kiőrlésű gabonafélék, a halolajok és a sörélesztő pedig szelént tartalmaz.
Több kísérlet bizonyította, a halolaj és a ligetszépe magjából sajtolt olaj, reumatikus fájdalmakkal szembeni csillapító hatásait.

További természetes szerek a reuma kezelésére

Aranyvessző, aranyos ruta

Az aranyvessző erdők szélén, erdei tisztásokon, fasorok mentén, folyók és patakok partján, élő aranyvessző, másik nevén aranyos ruta, megszárított virágos-leveles felső negyedéből főzhetünk teát reumára. 5-6 csipetnyit 1 liter vízben felfőzünk és naponta 3-4 alkalommal igyunk belőle egy teásbögrényivel. Az aranyvessző teája a reumára, az izületekre, a magas vérnyomásra, máj-, epe-, hólyag- és vesebántalmakra is gyógyító hatással van. A gyógynövény hatóanyagai: szaponin, cseranyag, rutin, keserűanyag, nikotinsav és illóolaj.

Csalán, csilán, csonár, csinár

Reumára, ízületi betegségekre a gyógynövények között a csalán a leghatásosabb. Főleg a levelének a teáját igyuk. A csalán megszárított leveleiből 5-6 csipetnyit 1 liter vízben felfőzünk és napi 3-4 alkalommal iszunk belőle 2 dl-t alkalmanként. A csalán teája, gyógyítja a cukorbajt, a vizeletkiválasztó és emésztőszervek rendellenességeit is. A csalán hatóanyagai: hisztamin, glükokinin, B-és C-vitamin, glikozidok, hangya- és ecetsav, viasz, klorofill és szerves savak.

Erdei pajzsika

Árnyékos, nyirkos erdőkben élő páfrányfajta, melynek gyöktörzséből igen hatásos fürdővizet készíthetünk reuma ellen, de visszérgyulladásra is bevethető. A megszárított, összeaprózott gyöktörzsből 15-20 csipetet 5 liter vízben felfőzünk, és belevegyítjük a fürdővízbe. Heti 2-3 alkalommal megismételjük a folyamatot. Az erdei pajzsika hatóanyagai: floroglucin-származékok, illóolaj, zsírolaj, cseranyag és keserűanyag.

Fűzfa, ficfa

A fűzfa levelét illetve kérgét, reuma- és ízületi betegségek gyógyítására is használhatjuk. Együtt a megszárított levelekből 3-4 csipetnyit, a kéregből 2-3-at főzünk fel 1 liter vízben és napi 3-4 alkalommal igyunk 1,5 dl-t a főzetből. Jó hatással van az emésztőszervi hurutokra is. A tea halóanyagai: szalicin, glikozid, oxalát, enzim, katechin csersav és gyanta.

Iglic, tövises iglice, kilencerejűfű

Földutak mentén, legelőkön, erdei tisztásokon, patakok partjain élő gyógynövény, melynek virágos-level megszárított részéből, reumára 1 liter vízben 5-6 csipetnyit felfőzünk és napközben 3-4 alkalommal iszunk belőle egy teásbögrényit. Fürdővízben is hatásos, ilyenkor 6-7 liter vízben jó egymaréknyi száraz anyagot felfőzünk és elvegyítjük benne. Belsőleg az iglice teája, vizelethajtó és vizelettisztító hatású. A növény hatóanyagai: glikozidok, cukor, zsírosolaj, illóolaj és cseranyag.

Zsurló

A zsurlófű jobban felszívja a vízben oldott aranyat, mint a legtöbb növény. Egy tonna friss szárban kb. 100 gramm aranyat képes abszrobeálni. Természetesen az aranymennyiség amí ebből egy csészényi teába jut, nagyon kevés, de a reumaszetű ízületi gyulladás kezelésére is kis mennyiségeket használnak. A kínaiak is használtak a zsurlófüvet erre a betegségre.

Kőrisfa

A kőrisfaágak kérgéből, reumára és ízületi fájdalmakra a teát főzhetünk. A megszárított kéregből 5-6 csipetnek 1 liter vízben felfőzünk és napi 3-4 alkalommal isszuk, alkalmanként 1-2 dl-t. A főzetnek, hashajtó és vizelethajtó hatása is van. A kőrisfa hatóanyagai: kvercitrin flavonglikozida, cseranyag, inozit, mennit, illóolaj, dextróz és gumi.

Lóhere

A lóherevirágokból nemcsak teát főzhetünk az ízületi és reumás bántalmak belső kezelésére, hanem főzetet is a fürdővízbe. Teának 1 liter vízben 5-6 csipetnyit főzünk fel a megszárított virágokból és naponta 3-4 alkalommal igyunk belőle egy teásbögrényivel. 5 Iiter vízben, két nagyobb marokkal, felfőzünk a lóherét, majd a főzetet elvegyítjük a fürdővizünkben. Minden másnap alkalmazzuk. A lóhere hatóanyagai: kéksavglikozid, kvantin, glikozid, csersav, aszparagin, illóolaj (baktericid) és A-vitamin.

Szénamurva, szénatörmelék

Régebben, a szénamurva főzetétől sok sántikáló, reumás beteg gyógyult meg. A szénamurvából, hetente 4-5 alkalommal is készíthetünk főzetet, amit 6-7 Iiternyi vízből és a belefőzött kétmaroknyi szénamurvából készítsünk el. A főzetet elvegyítjük a fürdővizünkben. A növény hatóanyagai: abból a száz-meg százféle fű leveleiből és virágaiból adódik össze, amit a réten lekaszálnak.

Fenyőfa

A fenyőfa fiatal hajtásait, ágvégeit kell megszedni és jó apróra összevágni. Aztán sósborszeszben napokig áztatjuk és a tinktúrával dörzsölgetjük a reumás, nyilalló testrészeket. A mennyiségek felhasználása tetszés szerinti.

Reuma esetén tilos:

Zsíros ételek fogyasztása, és a dohányzás.

604
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]